START-UP WOMEN'S CUP


În perioada martie-mai 2019, partenerii HILLARY au găzduit competiții naționale pentru „Cupa Start-up pentru femei” în 6 țări – România, Lituania, Italia, Marea Britanie, Spania și Olanda. În cadrul concursului, participanții au avut de completat tabloul Hillary cu propriile idei de întreprindere socială. A fost uimitor să vedem atât de multe idei noi și inedite din partea unei generații mai tinere de femei, cu abilități antreprenoriale, pe care doresc să le utilizeze pentru a avea un impact pozitiv asupra acestei lumi.

 

 

În iunie 2019, câștigătoarele naționale s-au confruntat în Olanda la Cupa Internațională Start-up pentru femei, unde câștigătoarea a primit un premiu de 2000 EUR. Ideea câștigătoare a venit din Spania. Andrea, Sofia și Luna sunt tinere antreprenoare care au înființat compania Verde Agua, o întreprindere de consultanță ecologică axată pe abordarea problemei materialelor plastice, inclusiv pe cea a mediului de muncă, a lanțului de producție și de aprovizionare. Nu avem nicio îndoială că vor reuși să facă lumea un loc mai bun, la fel ca și celelalte concurente. Sunteți curioși să aflați despre ele și ideile lor?

 

 

Haideți să le cunoaștem!


SPANIA – Verde Agua

 

Verde Agua Consulting este o echipă multidisciplinară creată de trei studente – Sofia, Andrea și Luna – din diferite domenii de interes, preocupate de impactul negativ al materialelor plastice nebiodegradabile nu numai în ecosisteme, ci și în viața cetățenilor. Având în vedere reglementările existente, recent adoptate de Uniunea Europeană, referitoare la „materialele plastice de unică folosință”, Verde Agua Consulting a fost înființată în acel moment în care companiile au nevoie de orientare pentru a pune în aplicare alternative sustenabile într-un mod transversal. Echipa își propune să redirecționeze spre decizii sustenabile atunci când acest lucru este posibil și să sporească gradul de conștientizare în filosofia întreprinderii și, astfel, să contribuie la bunăstarea întregii societăți. 

ROMÂNIA – ACT

 

 

Alexandra Matei este o studentă în domeniul proiectării de produse. Ea își dorește să ajute persoanele cu nevoi speciale, motiv pentru care a transformat proiectul său de absolvire într-o oportunitate de a începe acest lucru. Așa s-a născut ACT. ACT este un set de instrumente dedicate persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care le afectează mobilitatea mâinilor.  Prin intermediul Act, oamenii se pot bucura din nou de mâncare fără ajutorul altor persoane.

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI IRLANDEI DE NORD – Lovely Humans

 

Copiii se confruntă cu mult mai multe lucruri decât ceea ce noi, adulții, suntem dispuși să admitem. Cum vorbești despre furie, dezamăgire, excludere sau singurătate cu un copil? Cum le poate fi întărit simțul propriei identități pe parcursul timpului, astfel încât ei să poată face față obstacolelor în timp ce se maturizează? Lovely Humans este un spectacol online, fondat de Liliana Schiffbauer, în care o serie de diverse personaje se confruntă cu provocări zilnice prin care își explorează propriile emoții și pe cele ale altor persoane. Spectacolul își propune să ofere instrumente de dezvoltare a conștientizării emoționale, a abilităților de a face față situațiilor și a empatiei. 

 

ITALIA – Curcuma

 

 

Lidia Habteghiorghis este un manager de proiect care a lucrat în sectorul hotelier în Milano și Londra. Pe de altă parte, Cecilia este un lucrător social care se ocupă zilnic de migranți în scopul integrării lor sociale. Curcuma se dorește a fi o experiență în care egalitatea socială și prietenia se îmbină cu privilegiul de a testa alimente delicioase din întreaga lume! Curcuma este într-adevăr o bucătărie socială pentru cei care doresc să guste interculturalitatea și să aibă parte de noi experiențe culinare în regiunea Milano. 

OLANDA – Loofy's

 

 

Dorien Beijk este o antreprenoare socială cu o misiune specială: nu numai o igienă mai bună, ci și o lume mai curată. Ea îndeplinește această misiune în cadrul întreprinderii sale circulare, Loofy’s. Utilizând materii prime naturale, marca devine o alternativă nouă și echitabilă la produsele de baie existente pe piață. Trăsătura distinctivă a întreprinderii Loofy’s este aceea că nu folosește niciun material plastic, nici în produse, nici în ambalaje. În acest fel nu ne păstrăm doar pe noi curați, ci păstrăm și natura curată.

LITUANIA – Baltas pūkas

 

Živilė Jakštaitė și Žaneta Žeimytė sunt cele din spatele ideii „Baltas pūkas”, un hotel pentru conversații pașnice, la o ceașcă de cafea sau ceai și produse delicioase de patiserie care îți îndulcesc viața. Raționamentul din spatele acestei idei este acela că, în această lume modernă, în care tehnologiile inteligente ocupă cel mai important loc în viața oamenilor, aceștia uită de intercomunicarea reală. Ideea lor este aceea de a promova o interacțiune autentică, sinceră, fără rețele sociale, telefoane și alte dispozitive inteligente. 


Subscribe to the HILLARY newsletter!

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

<a href='https://www.freepik.com/free-vector/silhouette-woman-logo-with-particles_1132051.htm'>Designed by Freepik</a>