START-UP WOMEN'S CUP


Tussen maart en mei 2019 organiseerden de HILLARY-partners nationale wedstrijden voor de "Start-up Women's Cup" in 6 landen - Roemenië, Litouwen, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland. In de wedstrijd moesten de deelnemers de Hillary canvas invullen met hun eigen ideeën voor sociaal ondernemerschap. Het was geweldig om zoveel nieuwe, frisse ideeën te zien van een jongere vrouwelijke generatie, dat ondernemersvaardigheden bezit voor het maken van een positieve impact op deze wereld.

 

In juni 2019 streden de nationale winnaars op de International Start-up Women's Cup in Nederland voor de prijs van 2000 EUR. Het winnende idee kwam van de Spaanse deelneemsters. Andrea, Sofia en Luna zijn jonge vrouwelijke ondernemers die Verde Agua hebben opgericht, een ecologisch adviesbureau dat zich richt op de kunststofproblematiek, waaronder het arbeidsmilieu, de productie en de toeleveringsketen. Wij twijfelen er niet aan dat zij hun stempel zullen drukken op het verbeteren van de wereld, net als de andere deelneemsters. Benieuwd naar de ideeën van elke deelneemster(s)?

 

Dit zijn ze!


SPANJE - Verde Agua

 

Verde Agua Consulting is een multidisciplinair team van drie vrouwelijke universiteitsstudenten - Sofia, Andrea en Luna - van verschillende gebieden die zich zorgen maken over de negatieve impact van niet-biologisch afbreekbare kunststoffen. Niet alleen op de ecosystemen maar ook op het leven van de burgers. Door de bestaande regelgeving die onlangs door de Europese Unie is goedgekeurd met betrekking tot de " wegwerpplastic", is Verde Agua Consulting geboren. Juist op het moment dat bedrijven zich moeten oriënteren om duurzame alternatieven op een transversale manier te implementeren. Het team wil waar mogelijk heroriënteren naar duurzame beslissingen en het bewustzijn van de ondernemingsfilosofie vergroten om zo bijdragen aan het welzijn van de hele samenleving.

ROMANIA - ACT

 

Alexandra Matei is een student productontwerper. Ze wil mensen met speciale behoeften helpen, daarom heeft ze haar afstudeerproject aangegrepen om hiermee te beginnen. Zo is ACT geboren. ACT is een set gebruiksvoorwerpen gewijd aan personen die lijden aan artritis of andere ziekten die de bewegingen van de handen beïnvloeden. Met Act kunnen mensen weer genieten van het eten zonder de hulp van anderen.

VERENIGD KONINKRIJK - Lovely Humans

 

Kinderen worden met veel meer geconfronteerd dan wat wij als volwassenen comfortabel kunnen toegeven. Hoe praat je over woede, teleurstelling, uitsluiting of eenzaamheid met een kind? Hoe kan hun zelfbeeld in de loop van de tijd worden versterkt, zodat ze met obstakels kunnen omgaan als ze opgroeien? Lovely Humans, opgericht door Liliana Schiffbauer, is een online show waarin een reeks van verschillende personages elke dag uitdagingen aangaan door hun emoties en die van anderen te verkennen. Het doel van de show is om tools aan te reiken om emotioneel bewustzijn te ontwikkelen, coping vaardigheden te ontwikkelen en empathie te vergroten.

ITALIË - Curcuma

 

Lidia Habteghiorghis is een projectmanager die in de horecasector van Milaan en Londen heeft gewerkt. Cecilia is een maatschappelijk werker die dagelijks met migranten werkt voor hun sociale integratie. Curcuma wil een ervaring zijn waar sociale gelijkheid en vriendschap samenkomen met het proeven van heerlijk eten uit de hele wereld! Curcuma is dus een sociale keuken voor wie interculturaliteit en nieuwe culinaire ervaringen in de regio Milaan wil meemaken.

NEDERLAND - Loofy's

 

Dorien Beijk is een sociaal onderneemster met een missie. Niet alleen een betere hygiëne, maar ook een schonere wereld. Die missie realiseert ze met haar circulaire bedrijf Loofy's. Door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen ontwikkelt het merk zich tot een fris en verantwoord alternatief voor de bestaande bad- en doucheproducten. Loofy's onderscheidende kenmerk is dat er geen plastic wordt gebruikt, zowel in de producten als in de verpakking. Zo houden we niet alleen onszelf, maar ook de natuur schoon.

LITOUWEN - Baltas pūkas

 

Živilė Jakštaitė en Žaneta Žeimytė staan achter het idee van "Baltas pūkas", een hotel voor rustige gesprekken met een kopje koffie of thee en heerlijke zoete gebakjes. De redenering erachter is, dat in deze moderne wereld slimme technologieën de belangrijkste plaats in het leven van de mensen innemen. Mensen vergeten om in het echt te communiceren met elkaar. Hun idee is om een levensechte, oprechte interactie te bevorderen zonder sociale netwerken, telefoons en andere slimme apparaten.

Subscribe to the HILLARY newsletter!

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

<a href='https://www.freepik.com/free-vector/silhouette-woman-logo-with-particles_1132051.htm'>Designed by Freepik</a>